Les Illes Medes, un paradís a la Costa Brava

Descobreix la Reserva Marina de les Illes Medes.

Les Illes Medes són un petit arxipèlag de 21,5 hectàrees de superfície situat al Mediterrani, a una milla de la costa del Montgrí i de l’Estartit des d’on surten les nostres embarcacions Nautilus; està format per set illots i esculls en un paratge submarí d’un valor biològic i ecològic extraordinari.

L’arxipèlag de les illes Medes està protegit per a la conservació de la fora i fauna del fons marí des del 1990; aquesta protecció ha possibilitat que des de llavors hi hagués una recuperació espectacular de la riquesa del medi aquàtic i terrestre, com per exemple de la rajada, el corall vermell o les posidònies. El 2010 va ser declarat Parc Natural Nacional Protegit; el seu ecosistema ha estat classificat com la millor Reserva Marina del Mediterrani Occidental.

L’Estartit, el cor de l’Empordà

A la costa empordanesa, hi podem trobar l’Estartit, població que pertany a Torroella de Montgrí. Està situat en un paratge ideal, entre el massís del Montgrí, una gran platja de sorra fina i la desembocadura del riu Ter. L’Estartit és punt de trobada dels amants del submarinisme, els quals vénen de tot arreu per explorar el fons marí i, en especial, la Reserva Marina de les illes Medes. També hi ha un munt de rutes per fer a peu o en bicicleta, que surten des del mateix centre del poble i des d’on es pot gaudir de les vistes privilegiades de la Costa Brava.

Allotjament i restaurants propers

Pels voltants de Torroella de Montgrí hi ha moltes opcions per allotjar-se en càmping. És una opció fàcil i barata per a tota la família! A Nautilus us recomanem el Càmping Castell Montgrí, que disposa d’una àmplia agenda d’activitats i serveis perfectes per a un cap de setmana a l’Estartit. I si preferiu un hotel, l’Hotel Panorama té unes vistes privilegiades de la Costa Brava i de les illes Medes.

Cap visita a l’Estartit està completa si no gaudiu d’un bon àpat mariner al Restaurant La Sal. Assaboriu els arrossos, el marisc i les tapes, mentre us delecteu amb unes espectaculars vistes al port i al mar de la Costa Brava.