Entrevista a Lassdive: endinsar-nos a l’aigua ens fa sentir lliures

Com que ens agrada molt informar-vos sobre tot el que pots saber i tot el que pots trobar al nostre entorn, hem pensat que una de les millors maneres de poder conèixer una de les activitats més interessants de la zona, el submarinisme i totes les altres activitats que se’n deriven, seria entrevistant a una empresa de L’Estartit que es dediqués a això. I és per aquest motiu que hem entrevistat als companys i companyes de Lassdive. A continuació tot el que han volgut compartir amb vosaltres amb molt d’apreci:

Expliqueu-nos en poques paraules qui sou, què feu…

Lassdive no és un centre d’esports qualsevol, ens caracteritzem per ser innovadors, moderns, propers amb els nostres clients i per tenir un equip composat per persones joves, compromeses amb el medi ambient, molt vitals i amb una atracció pel mar que ens uneix.

A més a més, a Lassdive no només fem submarinisme, fem apnea, snorkel i moltes altres activitats com motos d’aigua, surf, windsurf, flyboard, etc. Busquem sempre formes diferents de poder gaudir del mar de forma responsable i cuidant del lloc que considerem casa nostra.

Què és i què representa el submarinisme per a vosaltres?

Per Lassdive, el submarinisme no és només un esport. És un estil de vida: endinsar- nos a l’aigua ens fa sentir lliures com no ho som a la superfície.

Quins són els indrets que us agraden més per poder fer immersió de la costa de L’Estartit?

A Lassdive, som molt fans d’indrets com el Negre de Falaguer (Situat a la Costa del Montgrí), és allà on podem trobar una gran versatilitat en els seus fons marins sense aglomeracions i ens ofereix un resguard en dies de tramuntana, que com ja sabeu, per aquí en son uns quants.

Un altre indret fantàstic és Punta Salinas, una de les millors parets de gorgònies de la Costa de Montgrí i on podem trobar meros poc acostumats als submarinistes i per tant, en el seu estat més pur i natural.

Què és el més bonic de veure al fons del mar?

Per a nosaltres, el més bonic de veure al fons marí és la biodiversitat de fauna i flora que aquest ens regala. A més a més, gran part de la zona que nosaltres freqüentem, és Parc Natural i per tant, existeix la prohibició explicita d’extracció de qualsevol recurs de la zona, el que ens permet, veure espècies poc comunes en altres indrets.

El nostre top tres de Lassdive, serien els meros, les morenes i els Galls de Sant de Pere (molt difícils de veure).

Quins racons considereu imprescindibles per a fer submarinisme per la zona?

Si hi ha algun bussejador interessat en sortir una mica de la “norma” i de les aglomeracions característiques d’aquesta zona en ple estiu, nosaltres recomanem les immersions al voltant del Cap Norfeu i el Vaixell enfonsat Melchuca.

Flora i fauna que val la pena conèixer de la zona?

Per aquesta zona es poden trobar des d’éssers vius grans com els meros, els dofins, les morenes, les barracudes, les tonyines, etc. però també mitjans com els pops o els peixos Fadrí i fins a éssers marins només aptes pels ulls més atents i entrenats, com els nudibranquis (Flabelines, Cratena peregrina, etc.), dels que nosaltres ja en som uns experts.

Ara bé, sapigueu que els més afortunats podran trobar peixos lluna, algun Gall de Sant Pere i fins i tot balenes que durant la primavera volten per aquestes aigües en direcció al Mar de Liguiria per alimentar-se durant el període estival.

Què recomanaríeu/diríeu a una persona que no ha fet mai cap bateig de submarinisme?

Que aprofiti l’oportunitat de tenir aquest primer contacte amb el món del submarinisme i si pot, ho faci a la Costa Brava i acompanyat del nostre staff.

Això si, que tingui cura, perquè és una activitat que enganxa, et connecta al medi natural d’una forma molt especial i no podràs parar de voler sentir-ho una vegada i una altra.

Expliqueu-nos una mica com és el vostre dia a dia en plena temporada d’estiu.

Per nosaltres, la temporada d’estiu és el millor moment de l’any, temperatura ideal per capbussar-se i fer-ho pràcticament tots els dies. Per a nosaltres és un veritable regal.

Les primeres immersions comencen a les 9h del matí, així que de bon matí ho hem de tenir tot enllestit per quan arribin els clients : preparar els equips lleugers (aletes, màscara, tub respirador), els equips autònoms (ampolla, armilla, regulador, manòmetre, etc.), comprovar les ampolles, etc. i tenir el vaixell a punt per la sortida.

Acostumem a fer entre dues i tres sortides diàries i que, depenent de la climatologia, ens dirigim a un racó o altre de la Costa Brava.

Intentem fer de les immersions un moment màgic per als nostres clients, oferint-lis l’ajuda que necessitin i guiant-los pels indrets que amaguen aquests paratges.

Al finalitzar el dia queda recollir, endreçar i sobretot, dessalar tot el material, d’aquesta forma l’endemà ho tindrem tot llest per un nou dia.

Alguna experiència bonica que us vingui al cap relacionada amb el submarinisme a la zona.

En general, treballar en allò que t’apassiona et regala experiències boniques i inoblidables tots els dies, veure com persones de tot el món dipositen confiança en nosaltres per endinsar-se en aquest fons marí, és una sensació molt satisfactòria.

Recordem amb afecte, nens que fan un bateig per primera vegada i els hi encanta; persones que fa anys que no es capbussen i ho tornen a fer amb nosaltres; clients amb pors que t’agafen de la mà i es deixen portar per tu sota l’aigua, etc.