Beneficis d’estar en contacte amb la naturalesa

Fa unes quantes setmanes ja vam parlar dels beneficis que té el mar sobre nosaltres. Però no volíem deixar-vos sense un altre article que parlés sobre els beneficis que ens aporta estar en contacte amb la naturalesa en general, tant per aquells que hi viuen a prop com per aquells que poden fer de tant en tant alguna escapadeta per estar-hi en contacte.

Nosaltres tenim la gran sort de viure en una zona privilegiada del Mar Mediterrani, on no només estem molt a prop del mar, sinó també estem rodejats de racons plens de vida i de naturalesa. Està comprovat científicament que tots els éssers vius estem connectats amb la naturalesa i això ens genera benestar físic i mental. Vols saber-ne una mica més?

  • Estar en contacte amb la naturalesa ens relaxa i ens dóna una injecció d’energia que ens ajuda a protegir-nos de diferents malalties, com ara, respiratòries.
  • Conèixer-la i observar-la ens desperta la nostra curiositat i interès per saber-ne més. Per tant, afavoreix el nostre desenvolupament cognitiu i d’aprenentatge.
  • En aquest sentit, és molt beneficiosa pel desenvolupament dels menors, especialment amb una millora de la seva concentració, habilitats motores, autoestima i control de les emocions.
  • Si la coneixem encara valorarem més el valor que té i serem conscients de saber com funciona el món, com l’hem de cuidar i com podem ser-ne més responsables.
  • Dur a terme una activitat física en un entorn natural millora l’estat d’ànim i l’autoestima. Aquesta mateixa activitat física a l’aire lliure et proporciona un marc d’interacció social que et dóna noves oportunitats de contacte social.
  • Estar en contacte amb la naturalesa ens dóna la sensació i un sentiment de llibertat que no trobem en altres entorns de la nostra vida quotidiana, i que al mateix moment ajuda a potenciar la nostra creativitat.
  • Si entenem la salut com un indicador de qualitat de vida, es pot dir que la naturalesa actua com un lloc segur on refugiar-se de la complexitat de la vida quotidiana, allunyant-nos d’un estil de vida materialista.
  • Promou la mobilitat sostenible, ens anima a desplaçar-nos caminant o en bicicleta, entre d’altres.
  • Redueix l’estrès tèrmic, amb la seva ombra, evaporació i transpiració especialment en aquells mesos més calorosos.
  • Redueix l’exposició a agents contaminants atmosfèrics. A més, els colors i els sons que ens ofereix ens estimulen l’abstracció i la reflexió.

Se te n’acudeix algun més? Comparteix-lo amb nosaltres!